Ахметов витісняє Коломойського в боротьбі за вплив на Зеленського, - західні ЗМІ

Створення лояльного до президента України Володимира Зеленського телеканала "Україна 24" – крок бізнесмена Ріната Ахметова для посилення впливу на Банкову.

Найбагатший українець, бізнесмен із Донецька Рінат Ахметов хоче стати ближчим союзником президента Володимира Зеленського, послабивши водночас вплив свого давнього суперника, підприємця із Дніпра Ігоря Коломойського. Про це йдеться у статті британського видання Financial Times, опублікованій 19 лютого, передають Патріоти України.

Одним із кроків із нейтралізації Коломойського став запуск нового телеканала медіагрупи Ахметова, "Україна 24"; представник оточення Зеленського зізнався британській газеті, що канал зайняв лояльнішу позицію щодо Банкової.

У групі компаній Ахметова СКМ заявили, що донецький бізнесмен вітає економічний порядок денний Зеленського, оскільки зростання економіки України позитивно позначається на активах групи. Західний дипломат, який працює в Києві, сказав газеті, що Ахметов хотів би бути частиною "будь-якого мирного плану" Зеленського щодо Донбасу.

Видання нагадує, що контрольовані Коломойським феросплавні заводи домагаються зниження тарифів на електроенергію, яку виробляють підприємства Ахметова. Бізнесмен із Дніпра, чия медійна підтримка допомогла Зеленському на виборах 2019 року, вимагав від антимонопольних органів обмежити вплив Ахметова в енергетичному секторі.

Однак ситуація навколо "ПриватБанку" ускладнює стосунки Коломойського із Зеленським, який прагне укласти угоду про нову кредитну програму із МВФ, ідеться в публікації. До націоналізації Коломойський був топакціонером "ПриватБанку", а наприкінці 2019 року стверджував, що повернення фінустанови під його контроль відбудеться найближчим часом. Forbes оцінює активи Ахметова в $6,6 млрд.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...