Активність військ РФ зменшується: Експерт пояснив, на що Кремль зробив ставку напередодні виборів у Росії

Активність російських військ на полі бою поступово зменшується. Окупанти найближчим часом навряд чи будуть здійснювати масовані атаки в багатьох місцях на фронті, проте, ймовірно, й надалі штурмуватимуть Авдіївку та Куп’янськ-Вузловий. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA заявив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

Він також зазначив, що на передодні президентських виборів у Росії Кремь намагається розхитувати ситуацію в Європі та в інших країнах. "Активність вже починає зменшуватися. Це пов’язано також із погодними умовами. Навряд чи росіяни будуть робити масовані атаки в багатьох місцях. Для атак може бути обрана або Авдіївка, або Куп’янськ-Вузловий, щоб показати росіянам, що їхня "спеціальна військова операція" йде за планом", – розповів експерт.

Водночас Кремль продовжує провокувати нестабільність у Європі та інших країнах, намагаючись створити враження, що країни Заходу страждають, тоді як Росія процвітає.

"Подивіться на події в Словаччині, Угорщині, Сербії, розпочалася війна в Ізраїлі, Європу накрила хвиля антисемітизму тощо. Відбуваються і провокації. Так, у повітряний простір Латвії нещодавно залетів російський винищувач. Росіяни будуть напружувати ситуацію скрізь, щоб розповідати всередині РФ, мовляв, подивіться, що відбувається у світі, тільки в нас все спокійно", – зауважує Гетьман.

За словами експерта, після виборів у Росії очікується послаблення відповідної риторики, і в цей час може наступити посилення бойових дій безпосередньо на фронті.

Також майор запасу ЗСУ оцінив ймовірність наземної операції ЗСУ в Криму. Він зазначив, що зараз окупанти мають дві потужні логістичні артерії – залізниця через Волноваху, Токмак і Джанкой, а також Керченський міст. Коли українські війська отримають контроль над ними і якщо вдасться, пошкодять весь міст або хоча б його залізничну гілку, тоді можна буде розпочати наземну операцію ЗСУ в Криму.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...