"Активність ворога піде на спад": Військовий експерт розповів про ситуацію на Авдіївському напрямку

Третій хвилі наступу російських військ на Авдіївку завадили погодні умови, а саме дощі. Саме тому противник застосовує переважно "живі" штурми малими групами. Про це розповів військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передають Патріоти України.

Україну "прикрила" погода

Як зазначає військовий експерт, дощі в районі Авдіївки перетворюють чорнозем на рідкий бетон, тому рухатися технікою там неможливо. Враховуючи цей факт, окупанти поки запускають маленькі групи з 10-30 осіб.

"Коли ж по них починає працювати артилерія ЗСУ, росіяни намагаються вирахувати розташування наших батарей і накрити їх, обстрілюючи з житлових районів Донецька, Макіївки та Ясинуватої. Вони прикриваються житловими районами. Ось так закидають російський особовий склад", – деталізував Роман Світан.

Як відомо, нічим хорошим такі штурми для ворога не закінчуються. Армія РФ зазнає колосальних втрат.На думку полковника запасу, активність ворога зараз піде на спад і не відновиться до серйозних морозів. Річ у тім, що рухатися місцевістю можна буде, коли ґрунт промерзне хоча б на 30 сантиметрів.

"Можна сказати, що серйозна проблема для Авдіївки вже знята. До того ж прикрила Україну погода", – підкреслив Світан.

Натомість ЗСУ користуються моментом, щоб просуватися. Така можливість у цьому районі відкривається лише дорогами з твердим покриттям. Росіяни стиратимуть Авдіївку з лиця землі, каже Світан, і сумнівів у цьому немає. По населеному пункту активно працює артилерія та авіація, будинки руйнуються майже "з коренем".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...