Албанія судитиме двох російських шпигунів, котрі слідкували за навчаннями НАТО

Албанія висунула підозри двом росіянам - Георгію Буданову та Сергію Черкасову. Ці одини відвідували країну під час навчань НАТО у 2021 році, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Балканський оглядач".

Албанія підозрює у шпигунстві двох громадян Росії, які перебували в країні під час міжнародних військових навчань Defender Europe 21. Прокуратура Тирани відкрила справи за підозрою у незаконому зборі та передачі інформації проти росіян Георгія Буданова та Владислава Черкасова.Буданов приїхав до Албанії 1 березня 2021 року. Він представився бізнесменом, який зацікавлений в інвестиціях у місто Вльора. Але пізніше у албанських правоохоронців виникли підозри щодо мети його перебування в країні під час проведення в Албанії, в тому числі на узбережжі, навчань Defender Europe 21. 10 травня росіянин був депортований прикордонною поліцією.

Другий російський громадянин, Черкасов, в'їхав до Албанії 12 травня. Стало відомо, що він заявив, що його пунктом призначення є місто Дуррес в той час, коли там проводилися навчання Defender Europe 21. Цей факт викликав сумніви щодо справжньої мети прибуття росіянина до Албанії.

Після перевірки речей Черкасова було виявилено дрон, який не мав дозволуввезти. Протягом трьох днів свого перебування в Албанії (в Тирані та Дурресі) росіянин знаходився під постійним наглядом, і відомості про всі його пересування та про осіб, з якими він зустрічався, були передані слідству.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...