"Але я вірю, що росіяни "підзакінчаться" в процесі": Арестович озвучив "найгірший сценарій" битви за Донбас

Російська армія навряд чи зуміє домогтися будь-якого успіху в Донецькій області. Найгіршим сценарієм є можливе захоплення Луганщини, яке окупанти назвуть своєю найбільшою перемогою і виконанням проміжної мети "спецоперації". Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону сказав радник глави Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

За його словами, за виконання подібної "мети" ворогові доведеться покласти безліч життів російських солдатів і військової техніки. "А такими темпами воювати не може дозволити собі навіть Російська Федерація. Недарма у них вже в багатьох підрозділах кількість резервістів під 60% і кількість техніки старих зразків типу Т-62 вже під 30-50%. Вони вимотуються, що б там не говорили. Вони потихеньку вимотуються в цьому відношенні", - зазначив він.

Донецька область, за словами Арестовича, являє собою велику агломерацію. "Один вузол Слов'янськ - Краматорськ чого вартий. Там підготовлена оборона, там наших військ вистачає. Ну, подивимося, як вони це будуть брати. Я дуже сильно сумніваюся хоч в якомусь успіху на тому напрямку. А ось в те, що вони фізично закінчаться, я вірю цілком собі. Або підзакінчаться", - заявив він.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...