Але є нюанс: Фіцо заявив, що Словаччина готова до військової співпраці з Україною

Словаччина готова до військової співпраці з Україною, однак це має бути на комерційній основі, заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. На спільній пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем він також наголосив, що Словаччина хоче надати Україні свій досвід ведення перемовин для вступу до ЄС і не буде країною, яка перешкоджатиме цьому, передають Патріоти України.

«Словаччина бажає Україні швидко стати членом Європейського Союзу, тому що це гарантія для перспектив і мирного розвитку країни», — заявив Фіцо.

Він також зазначив, що Словаччина пропонує Україні «велику допомогу» у сфері розмінування. Зокрема, йдеться про спецмашини та підготовку персоналу. «Я не хочу робити з цього таємницю, ми ніколи не говорили брехні: на комерційній базі Словаччина готова співпрацювати (з Україною — ред.) і у військовій галузі», — додав словацький прем'єр.

11 квітня Шмигаль разом із делегацією прибув до Словаччини на міжурядові консультації. Зокрема, обговорюватимуть співпрацю у сфері енергетики, логістику, торгівлю, а також підтримку Формули світу президента Володимира Зеленського.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...