"Але можуть почати і раніше": Військовий експерт назвав імовірну дату нового наступу РФ на Україну

Новий імовірний наступ армії РФ може припасти на 24 лютого, але точна дата невідома, адже залежить від динаміки на фронті. Загрозливими є Донецький, Луганський і Запорізький напрямки. Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

Він пояснив, що терміни щодо можливого нового наступу окупантів можуть зміщуватися на пізніший час. Втім, не виключати і того варіанту, що росіяни можуть спробувати здійснити атаку й раніше.

"Але водночас потрібно розуміти, що динаміка на фронті розвивається таким чином, що ці дати можуть зміщуватися, і здебільшого вони зміщуватися на пізніший термін. Звичайно ж, не можна не передбачити того варіанту, що противник може просто спробувати навіть без остаточної готовності здійснити свої плани і почати трошки раніше. Але, загалом, так, ми можемо орієнтуватися саме на ці дати, як на відносно ймовірну дату початку таких наступальних операцій", - сказав Грабський.

За його словами, російське військо уже втратило свої найпідготовленіші сили і тепер переходить у режим роботи мобілізаційної армії, тобто, збирає росіян у великі маси військ і намагається їх оснастити.

Крім того, експерт вказав, що перелом у війні вже пройдено, і противник не здатний створити одночасний тиск на всій лінії фронту. Через це можна говорити тільки про окремі ділянки, де російська окупаційна армія може проявляти активність. До таких ділянок можуть належати, найімовірніше, Донецький напрямок, іособливо район Бахмута.

"Загрозливим напрямком може бути Луганський напрямок, де противник зосереджує досить серйозні ресурси. І ми про це знаємо і створюємо ешелоновану оборону в готовності відбити його наступ і перейти в контрнаступ. Ну і, безумовно, Запорізький напрямок, який, ну, очевидно, є для противника теж важливим", - заявив Грабський.

Втім, він наголосив, що для окупантів на Запорізькому напрямку ситуація значно гірша. "Тому що постійний вплив вогневих засобів українських Сил оборони не дає їм просто можливості зосередити достатню кількість військ. Тому там можуть бути якісь демонстративні дії", - сказав Грабський.

Особлива гра Анкари? Ердоган привітав Путіна з перемогою на "виборах" і знову запропонував послуги посередника у війні з Україноюстамбул

вівторок, 19 березень 2024, 10:45

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час телефонної розмови привітав президента Росії Володимира Путіна з перемогою на виборах. Він заявив, що Туреччина готова відігравати роль посередника заради повернення України та Росії за стіл переговорів,...

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...