"Але ми продовжуємо роботу": Окупанти у Соледарі обстріляли авто волонтерської бригади медиків з Польщі (відео)

Автомобіль волонтерської бригади медиків із Польщі потрапив під обстріл окупаційних військ РФ у Соледарі Донецької області. Машина волонтерів отримала ушкодження, члени бригади, на щастя, не постраждали. Про це 12 січня розповів лідер польової групи медиків Даміан Дуда у своєму Twitter, передають Патріоти України.

Він також опублікував відео наслідків обстрілу. "Нашу машину обстріляли, згоріла частина техніки в будівлі, яка служила укриттям групи. На щастя, всі члени бригади живі, ми продовжуємо роботу на фронті", – розповів Дуда.

На відео він продемонстрував пошкодження авто та пояснив, що бригада медиків змушена була терміново на ньому евакуюватися з палаючої будівлі. "Пробито колесо. На щастя, тільки одне. Його замінять і машина буде як нова. Я хотів подякувати хлопцям, які надали нам цю машину, тому що вона в багатьох випадках виявилася справді надійною", – зазначив волонтер.

Даміан Дуда у вівторок був гостем польського телеканалу Polsat News, в ефірі якого він розповів про порятунок людських життів на фронті та життя в "пеклі війни в Україні". "Ми робимо свою роботу з 2014 року, коли насправді почалася війна з Росією. Ми завжди на фронті. Ми були на передовій під Херсоном. Коли місто відбили (ЗСУ. – Ред.), ми вирушили на Донбас. Зараз наша команда працює в майже блокадному Соледарі", – розповів Дуда, який повернувся звідти в понеділок.

На питання, чи були російські обстріли націлені й на них як на медиків, він сказав: "Російська армія з самого початку не поважала польових постів, медиків, швидку допомогу. Медики постійно під вогнем. Чотири дні тому в стіну будівлі потрапив уламок 20 см шрапнелі (артилерійський снаряд. – Ред.) поряд з моєю головою".

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...