"Але ще не перелом". Стратегічна ініціатива на фронті перейшла до рук українців, - військовий експерт

Українські військові почали перехоплювати ініціативу по всій лінії фронту, переконаний військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

"Не плутати з переломом фронту. До нього ще доволі далеко. Бо перелом фронту — це коли в день звільняється доволі великі території і так щодня. До цієї точки нам ще працювати і працювати. Але можемо дуже обережно, з стриманим оптимізмом говорити про те, що стратегічна ініціатива точно перейшла до рук українців. Тепер ми щоденно нав’язуємо противнику логіку бойових дій", — розповів Черник.

На думку експерта, з фронту надходять «нормальні, зважені, адекватні» новини, але для того, щоб повністю вибити ворога, ЗСУ треба ще працювати. «Попри те, що є галас на всіх пабліках про пониження мотиваційної частини російського окупанта, він б'ється, і б'ється доволі суворо, і б'ється доволі запекло», — додав Черник.

За ще не підтвердженими офіційно даними, в районі окупованого міста Балаклія Ізюмського району Харківської області Збройним силам України вдалося здійснити несподівано потужну атаку. Генерал Бен Годжес, екскомандувач сухопутними військами США в Європі констатує втрату можливостей для російської армії системно переломити ситуацію на полі бою на свою користь.

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...