Але зробити нічого не змогли через "імунітет": НАБУ показало, як нардеп Кузьміних отримав півмільйона хабара (відео)

Національне антикорупційне бюро України опублікувало відео, на якому видно, як нардеп від “Слуги народу” Сергій Кузьміних отримує хабар. Відповідне відео НАБУ оприлюднило в YouTube, передають Патріоти України.

За версією слідства, Кузьміних отримав понад 550 тис. грн хабаря завдяки зловживанню своїми повноваженнями. Восени минулого року представнику приватної компанії порадили узгодити з одним з нардепів питання постачання медичного обладнання лікарням у Житомирській області. Компанія звернулася до “слуги народу” Кузьміних і той пообіцяв забезпечити перемогу на тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

За домовленістю між нардепом і компанією, медичне обладнання на 40 млн грн закупила лікарня № 2 ім. В. П. Павлусенко.

«У відповідь нардеп натякнув, що його “послуги” не є безкоштовними і становлять 30% від сум договорів, укладених з лікарнею. Ця плата йому представилася також своєрідною гарантією майбутньої співпраці у сфері закупівель медичного обладнання іншими лікарнями Житомирської області в 2022 році», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Після того, як лікарня оплатила систему ультразвукової діагностики по одному з тендерів, Кузьміних попросив передати йому 558 тис. грн. Він планував у майбутньому отримати 11,25 млн. грн від операції на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн) і 398,33 тис. грн від постачання лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 19 млн грн).

У НАБУ додали, що попри докази, затримати Кузьміних не могли через депутатський «імунітет». Ба більше, він досі ігнорує повістки про виклик до органів слідства, хоча ще 31 січня отримав статус підозрюваного.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...