Алкоголізм не йде на користь: Медведєв помарив про відтворення СРСР і звинуватив Казахстан у "геноциді росіян"

Колишній президент Росії, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв відзначився черговою неадекватною заявою. Він звинуватив владу Казахстану в геноциді росіян і заявив про відтворення СРСР, передають Патріоти України.

Відповідний допис Медведєв опублікував у забороненій в Україні російській соцмережі "ВКонтакте", а потім видалив. Проте ЗМІ встигли зробити скріншот. Сторінка, на якій був опублікований допис, є офіційно верифікованою.

Зокрема, Медведєв помарив про відтворення "великого і могутнього Радянського Союзу". Розвал СРСР він назвав "фатальною помилкою" і запевнив, що нібито вона буде виправлена. Мовляв, російська влада не пошкодує для цього "ні сил, ні коштів".

"І ми вже почали рухатися цим шляхом. Після звільнення Києва і всіх територій Малоросії від банд націоналістів, які проповідували придумане ними українство, Русь знову стане єдиною, могутньою і непереможною, як і тисячу років тому за часів Давньоруської держави. Після цього, під єдиною рукою Москви, на чолі зі слов'янським народом, ми підемо в наступний похід для відновлення кордонів нашої Батьківщини, які, як відомо, ніде не закінчуються. Всі землі, відібрані у нас, були политі кров'ю наших предків, завойовані в численних битвах протягом століть. І нікому ними поступатися не збираємося", - написав експрезидент РФ.

Медведєв помарив про відтворення СРСР і звинуватив Казахстан у 'геноциді росіян'

Медведєв стверджує, що "до приєднання Грузії її взагалі не існувало".

"У 1801 році територія нинішньої Грузії складалася з п'яти суверенних політичних утворень: Картлі та Кахетія зі столицею в Тифлісі, Імеретія зі столицею в Кутаїсі, два князівства Мегрелія та Кахетія зі столицею на Чорноморському узбережжі, князівство Сванетія в гірських районах. Тобто Грузія була створена в нинішніх кордонах тільки в рамках Російської імперії. Грузія тягнулася до Росії, тому що вона розуміла: та була її єдиним союзником в досить ворожому оточенні мусульманських держав", - написав заступник голови Радбезу Росії.

І зараз, за його твердженням, "повторюється та сама історія, Північна і Південна Осетії, Абхазія і територія Грузії, що залишилася, можуть бути об'єднані тільки в складі єдиної держави з Росією".

"Ще один приклад історії, початок XVII століття: росіяни заснували перші поселення на диких землях Північного Казахстану. Протягом трьох століть тривав процес колонізації росіянами цієї території, особливими поштовхами якої послужили відкриття Сибірської залізниці та Столипінська аграрна реформа. До розвалу Радянського Союзу 62,5% населення Північного Казахстану становили слов'яни. Казахстан - штучне держава, колишні російські території, наприклад, місто Гур'єв, Семипалатинськ, навіть Алма-Ата, до 1924 року вона називалася місто Вірний. У нинішньому столітті влада Казахстану почали реалізовувати ініціативи з переселення всередині республіки різних етнічних груп, які можна кваліфікувати, як геноцид росіян. І ми не маємо наміру закривати на це очі. Поки туди не прийдуть росіяни, порядку не буде", - стверджує Медведєв.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...