Alles gemacht, або Hitler's kaputt! Завіяло "Весняним штормом": На кордоні з РФ стартують найбільші військові навчання НАТО за участю України

Відбірні сили Альянсу відпрацьовуватимуть реальний сценарій раптового нападу Російської Федерації у найслабкіший фланг НАТО. Для цього задіють підрозділи 13 країн-союзників зі Старого та Нового Світів.

В Естонії стартують військові навчання НАТО за участю України

Найбільші військові навчання сил НАТО під назвою «Весняний шторм» починаються в понеділок, 29 квітня, на північному сході Естонії, поблизу російського кордону. Про надважливий фактор обороних заходів 2019 року повідомляє прес-служба головного штабу сил оборони Естонії, зазначають Патріоти України.
У маневрах, які триватимуть до 17 травня, візьмуть участь понад 9 тисяч солдатів Північноатлантичного альянсу з 13 країн. Головне завдання навчань полягає в «відпрацювання синхронізації планування бойових дій, співпраці в управлінні, а також підвищенні готовності до виконання тактичних завдань», пише DT.UA.
Коментатори вказують в зв'язку з цим, що найбільші навчання НАТО в Естонії посилають однозначний сигнал Москві, яка, як впевнені багато експертів, націлилася на цю маленьку країну, вважаючи її найбільш вразливою ланкою в західному альянсі.
В даний час на узбережжі Фінської затоки висадилися військові з Бельгії, Британії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції.
За даними естонських ЗМІ, в маневрах будуть задіяні винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини і Великобританії, штурмовики Су-22 ВПС Польщі, вертольоти ВПС Великобританії Wildcat і Apache. Крім того, планується участь і бойових кораблів ВМС Естонії і союзників.
Преса пише в зв'язку з цим, що країни НАТО серйозно побоюються агресії з боку Росії, яка може статися в будь-який час. Керівники країн-учасниць альянсу вважають, що Росія в разі військового вторгнення в Європу першим чергою захоче опанувати Сувалкской коридором - сухопутним коридором між окупованим Кенігсбергом (т.зв. «Канілінградом») і Білоруссю.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...