Альтернативи зниженню мобілізаційного віку з нинішніх 27 років нині немає: Зеленський виступив із новою заявою

Зниження мобілізаційного віку з нинішніх 27 років і зменшення підстав для звільнення не є популярними в Україні, але альтернативи цьому кроку нині немає. Про це в інтерв'ю виданню The Economist заявив президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

За його словами, мобілізація – це "не лише те, що солдати йдуть на фронт - це про всіх нас, це мобілізація всіх зусиль".

"Тільки так можна захистити нашу державу та деокупувати нашу землю. Скажімо чесно, ми переключилися на внутрішню політику. Це вибір, який українцям доведеться зробити. Якщо ми продовжуємо зосереджуватися на внутрішній політиці, нам потрібно призначати вибори. Змінити закон, конституцію. Але забудьте про контрнаступальні дії та деокупацію", - сказав глава держави.

ЗМІ зазначає, що майже через два роки повномасштабної війни Зеленський втратив свою юнацьку енергію. Але він як і раніше твердо переконаний, що Україна не може відмовитися від свого плану перемогти Росію.

"Найважливіша професія, якою може займатися українець на даний момент, — це бути в Україні. А для наших західних партнерів — це бути з Україною. Якщо немає сил, то або йди геть, або посунься. Ми не відступимо", - зазначив глава української держави.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...