Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув із триденним візитом до Китаю. Він тиснутиме на Пекін, щоб той вплинув на китайські компанії, які беруть участь у модернізації російського оборонно-промислового комплексу, повідомляє Reuters.

Держсекретар США розпочав візит із зустрічі з вищим посадовцем Китаю в Шанхаї - секретарем парткому Чень Цзініном.

"Я думаю, що важливо підкреслити цінність - більше того, необхідність - прямої взаємодії, розмов один з одним, викладення наших розбіжностей, які є реальними, і прагнення подолати їх", - сказав Блінкен на початку зустрічі.

Чень відповів, що нещодавня розмова між лідерами обох країн сприяла "стабільному та здоровому розвитку відносин наших двох країн".

"Чи вибираємо ми співпрацю чи конфронтацію, це впливає на благополуччя обох народів, обох країн та майбутнє людства", - додав він.

Блінкен також зустрінеться в Шанхаї з лідерами бізнесу та зі студентами, а в п’ятницю вирушить до Пекіна для переговорів зі своїм колегою, міністром закордонних справ Ван І, та ймовірної зустрічі з президентом Сі Цзіньпіном.

За даними експертів, під час візиту Блінкен чинитиме тиск на Китай, щоб Пекін вплинув на китайські компанії, які беруть участь у модернізації російського оборонно-промислового комплексу.

Не розкриваючи подробиць, високопоставлений представник Держдепартаменту повідомив журналістам, що Вашингтон готовий "вжити кроків" проти китайських фірм, які, на його думку, завдають шкоди безпеці США та Європи.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...