Америка вживатиме заходів: Китай почав передавати РФ зброю, - Держдеп

В Білому домі таким чином визнають, що багатомісячні дипломатичні зусилля урезонити Пекін по-хорошому перестати підтримувати матеріальними ресурсами агресію росії проти України не увінчалися успіхом.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер

Офіційний Вашингтон вперше публічно визнав, що КНР передає росіянам готові бойові дрони. Про це на брифінгу у четвер, 17 жовтня, заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України.

"Протягом певного часу ми спостерігали, як китайські компанії постачали компоненти російським компаніям, які потім використовувалися в Росії для того, щоби виготовити з них техніку, зброю та інші компоненти, які Росія могла використовувати у своїй війні",- заявив Міллер.

Він підкреслив, що всі ці схеми та залучені до них особи й кампанії потрапляли до списку американських санкцій.

Проте зараз, за словами речника Держдепу, США вперше виявили китайську компанію, що виробляє зброю, яка потім постачалася в Росію, а сили РФ використовували її на полі бою. Таким чином Міллер прокоментував санкції, які були введені США проти компаній із КНР і Росії через розробку, виробництво та передачу у РФ дронів Гарпія.

Власні "аналовгонет" скінчились? Російських військових почали навчати на північнокорейських САУ

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:30

Країна-терорист Росія продовжує отримувати військову допомогу від інших диктаторських режимів, зокрема, від Північної Кореї. Нещодавно окупанти розпочали підготовку на північнокорейських самохідних артилерійських установках. Загарбники проводять навчан...

Біженці з України теж потраплять під роздачу? У Польщі відбувається хвиля масових звільнень

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:28

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про корекцію на ринку праці, яка може закінчитися не швидко. За даними видання, лише у серпні про майбутні звільнення своїх праці...