Американська допомога, повний оберемок: Світлина українського МіГ-29, який несе відразу п'ять бомб SDB, приємно вразила співвітчизників (фотофакти)

Невеликі габариті та мала вага SDB дозволяють підвішувати під західні літаки велику кількість таких боєприпасів

Раніше в мережу виклали фотографію кількох таких боєприпасів, підвішених під Су-27 Повітряних сил ЗСУ.

Колишній словацький МіГ-29AS Повітряних сил України помітили одразу з п'ятьма американськими авіабомбами GBU-39B SDB. Про це повідомляють російські ресурси, зокрема військово-технічний блог bmpd.

Невеликі габарити та мала вага (130 кг) SDB дозволяють підвішувати під західні літаки велику кількість таких боєприпасів: на одному з фото можна було помітити одразу 16 Small Diameter Bomb під американським штурмовиком A-10 Thunderbolt II.

Такий підхід дозволяє або уражати за один виліт велику кількість різних цілей, або скидати багато боєприпасів на одну, підвищуючи шанси на її знищення.

Нагадаємо, нещодавно УНІАН повідомляв, що ЗСУ почали застосовувати на своїх літаках авіабомби GBU-39. На одному з більш ранніх фото можна побачити GBU-39/В SDB на підвісці винищувача Су-27 Повітряних сил. Вочевидь, тепер серед "‎штатних" ‎носіїв підтверджено і МіГ-29.

GBU-39 – що це за бомба

GBU-39 SDB (Small Diameter Bomb) розробила компанія Boeing. Вона призначена для збільшення кількості цілей, що вражаються за один виліт. GBU-39 отримала крила, що розкладаються в повітрі: це істотно збільшує дальність ураження – бомба здатна планувати. Її максимальна дальність становить 110 км.

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...

"Ось це три головні умови": Портников розповів, коли зупиниться війна в Україні

неділя, 6 жовтень 2024, 10:48

Росія зупинить війну тоді, коли дійсно буде знесилена на фронті. Це одна із умов. Таку думку висловив журналіст та публіцист Віталій Портников в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Чому ми весь час дивуємося їхньому просуванню? Таке враження, ...