Американська сенаторка пояснила, коли України зможе стати членом НАТО

Повноправне членство України у НАТО можливе лише за умови припинення бойових дій на всій території країни. Про це заявила сенаторка США від Демократичної партії Джин Шахін, передають Патріоти України.

"Як і у випадку з рішенням стосовно наближення України до ЄС, ми бачимо, що НАТО також рухається у цьому напрямі. Щойно припиниться війна, для України буде можливість приєднатися до НАТО", – зазначила вона.

Вона зазначила, що є широке коло людей, які підтримують негайне прийняття України до НАТО, однак декілька чинників перешкоджають цьому.

"Перш за все, існує п'ята стаття, яку буде застосовано у разі приєднання України до НАТО зараз, що викликає у багатьох сумніви в тому, чи нині – належний час", – сказала членкиня Сенату США. Крім того, вона заявила про необхідність проведення реформ, скільки НАТО це ще й "альянс цінностей".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...