Американські медіа дізналися складові “таємної” військової допомоги Україні від США на $200 млн

США в рамках схваленої додаткової оборонної підтримки для України в розмірі 200 мільйонів доларів нададуть країні радіолокаційні системи і морське обладнання. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела в урядах США та України, зазначають Патріоти України.

Згідно з інформацією видання, пакет допомоги в розмірі 200 мільйонів доларів був затверджений в межах повноважень президента США Джо Байдена на списання коштів, згідно з якими він може надати допомогу знаходиться в небезпеці країні.

Пакет нової підтримки дозволить США передати Україні більшість того ж обладнання, що і в минулому році, зокрема стрілецьку зброю і боєприпаси, а також засоби зв’язку, медичне обладнання, запасні частини і т. д.

Слід зазначити, що кілька співробітників Конгресу США заявили про те, що вони вперше дізналися про рішення виділити Києву додаткову підтримку в ході недавнього таємного брифінгу. Тим часом радник президента України Володимира Зеленського на умовах анонімності розповів, що українська сторона була проінформована про майбутню допомогу ще минулого місяця.

Крім цього видання зазначає, що жодна зброя з 200-мільйонного пакету допомоги ще не дійшла до України і терміни перших поставок поки невідомі.

Politico також звертає увагу на те, що Джо Байден не вперше використовує свої повноваження зі списання коштів. Зокрема, в серпні 2021 року незадовго до зустрічі з президентом Володимиром Зеленським Байден зобов’язав США надати Києву військову допомогу на суму 60 мільйонів доларів. Частина цього траншу, в тому числі стрілецьку зброю і боєприпаси, прибула в Україну минулого місяця.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...