Американські політики хочуть перетягнути на свій бік Росію, але не з Путіним на чолі, - журналіст

Всередині команди президента США Джо Байдена зріє опозиція до його нинішньої зовнішньої політики - про це заявив у програмі "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" журналіст Іван Яковина, передають Патріоти України.

"Стратегія Байдена зараз полягає в тому, щоб умовити Путіна не підтримувати Китай, а стати на бік Заходу в глобальному протистоянні XXI століття, яке буде вестися між США і Китаєм. Але вже зараз дуже близький соратник Байдена Майкл Макфол, який раніше працював послом США в Росії, написав статтю, в якій сказав, що спроба заспокоїти Путіна і відірвати його від Китаю призведе лише до зростання апетитів Кремля, вона не призведе до того, що Путін відвернеться від Китаю і стане на бік Заходу", — сказав він.

За словами Яковини, американські політики хочуть перетягнути на свій бік Росію, але не з Путіним на чолі. "Мені подає надію обставина, що зараз навіть найближчий соратник Байдена і Блінкена відкрито заявляє про помилковість зовнішньої політики Байдена. Макфол каже: не треба намагатися перетягнути Путіна на свій бік. Він ніби натякає, що Росії спочатку потрібно позбутися Путіна, а потім вже нову Росію намагатися перетягнути на свій бік у протистоянні з Китаєм. Можливо, саме тому, що вже всередині Демократичної партії та адміністрації Байдена зріє опозиція до його нинішньої зовнішньої політики, вийде поставити заслін запуску "Північного потоку-2" в останній момент. Надія на Конгрес США є, бій за скасування пакту Байдена-Меркель зараз тільки починається. Я сподіваюсь, що питання запуску цього газопроводу все ще не є вирішеним", — сказав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...