Американські РСЗВ можуть прибути в Луганську область за кілька днів, - військовий експерт

Якщо українська сторона зацікавлена в тому, щоб утримати Сєвєродонецьк, то не можна розраховувати лише на стійкість піхоти, треба поповнити сили та засоби: танки, артилерію. Про це у коментарі Фокусу сказав військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Якщо в Сєвєродонецьку ми протримаємося ще тиждень, то прийде додаткова зброя, — зазначив Жданов. — З військової бази США в Європі вже їдуть в Україну реактивні системи залпового вогню HIMARS і боєприпаси до них. І це до початку реалізації програми ленд-лізу, згідно з якою поставки почнуться через кілька тижнів. Якщо HIMARS через кілька днів опиняться в районі Сєвєродонецька, то ситуація різко змінюватиметься на нашу користь. Зараз відомо, що США дають чотири", — сказав Олег Жданов, військовий експерт.

Ще три ракетні системи американського виробництва M270 MLRS обіцяє поставити Україні Великобританія. "І тоді ми можемо зламати прогноз британської розвідки. Сєвєродонецьк можна утримувати за рахунок цих реактивних систем, використовуючи їхню дальність до 80 кілометрів. За допомогою цих систем ми почнемо громити постачання росіян. Тоді натиск російських військ може ослабнути, а в нас будуть додаткові сили, щоб утримувати місто", — уточнює військовий експерт.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...