Американські солдати проведуть навчання на території Вірменії - в Кремлі занепокоєні

Наступного тижня, 11-20 вересня, на території Вірменії відбудуться спільні навчання підрозділів вірменської армії та збройних сил США. Росія назвала це приводом для занепокоєння. Про проведення військових навчань "Eagle Partner 2023" у Міністерстві оборони Вірменії повідомили в середу, 6 вересня, передають Патріоти України.

Метою навчань є підготовка військ до участі в міжнародних миротворчих місіях.Представник армії США повідомив, що у навчаннях візьмуть участь 85 американських солдатів і 175 вірменських військовослужбовців.

Американську армію представлятимуть, зокрема, бійці Національної гвардії Канзасу, яка має досвід 20-річної співпраці з Вірменією. Американці будуть озброєні виключно гвинтівками і не використовуватимуть важку зброю. Незважаючи на невеликий масштаб навчань, у Кремлі заявили, що буде уважно стежити за ними.

"Звичайно, такі новини викликають занепокоєння, особливо в нинішній ситуації. Тому ми будемо глибоко аналізувати ці новини і стежити за ситуацією", - заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков. Як відомо, Росія має військову базу у Вірменії та вважає себе провідною силою в регіоні Південного Кавказу, який до 1991 року був частиною Радянського Союзу.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...