Американські ЗМІ дізналися, яке саме озброєння Україна попросила у США для протидії російському вторгненню

Україна у рамках військової допомоги просить США надати нове озброєння для захисту від Росії, зокрема йдеться про системи протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела у Білому домі, зазначають Патріоти України.

Адміністрація Байдена все ще зважує, чи слід відправляти більше зброї українцям після поставок за останні два місяці протитанкових ракет Javelin та командних пускових установок, патрульних катерів класу Island, аптечок першої допомоги, захищених радіостанцій, електроніки, медичного обладнання та інших боєприпасів.

"За словами людей, знайомих із запитами, українські офіційні особи також наполягають на придбанні у США систем ППО, таких як ракети земля-повітря Patriot", - пише видання. Однак радник з національної безпеки Джейк Салліван висловив занепокоєння тим, що такі поставки можуть бути розцінені Росією як вкрай провокаційні. З усім тим, Білий дім не виключив нічого, крім розміщення американських військ в Україні.

"У міру того, як ми використовуємо дипломатичні канали, ми також готуватимемося до всіх непередбачених обставин", - сказав Салліван репортерам на початку цього місяця. "Так само, як ми робимо це вже кілька тижнів, у тому числі за допомогою підготовки конкретних відповідей на ескалацію в Росії, якщо вони будуть потрібні - конкретних, надійних і чітких відповідей", додав він.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...