Американський генерал Годжес розповів про різновид ракет ATACMS, які отримають ЗСУ, і на що ті згодяться

Ракети ATACMS для України можуть бути варіантом касетного боєприпасу з меншою дальністю ураження. Снаряди цілком підійдуть для ураження деяких ворожих цілей, але вони не настільки ефективні для знищення об'єктів ЗС РФ у Криму, заявив екскомандувач сухопутними військами США в Європі, генерал Бен Годжес.

Сполучені Штати можуть передати Україні обмежену модифікацію далекобійних ракет ATACMS. Таку думку висловив колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал Бен Годжес у спілкуванні з виданням Newsweek.

"За непідтвердженими даними, ракети ATACMS для України будуть варіантом касетного боєприпасу з меншою дальністю дії", — прокоментував військовий.

Годжес визнав, що цей тип снарядів буде корисним для деяких цілей, але вони не настільки ефективні для знищення великих російських об'єктів у Криму.

"Адміністрація Байдена, схоже, побоюється надання можливостей для високоточних ударів на великі відстані, які Україна може використовувати проти цілей всередині Росії. Велика Британія і Франція були щасливі, що Україна не використала надані нею ракети Storm Shadow і SCALP", — заявив Годжес.

Негайне постачання ракет ATACMS матиме значення для зусиль України з деокупації Криму від російських військ.

Позитивне рішення Вашингтона щодо відправлення ATACMS Україні може підштовхнути до аналогічних кроків Німеччину, яка зволікає з передачею ракет Taurus, продовжив генерал.

Велика Британія і Франція підтримали передачу ЗСУ далекобійних ракет Storm Shadow і SCALP і не шкодують про наслідки. Захід задоволений тим, що Україна не використовує ці ракети для атак територією Росії, підсумував Годжес.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...