Американський генерал розповів, чи відкриє Лукашенко другий фронт проти України

Напад на Україну з Білорусі сьогодні є малоймовірним. Якщо Олександр Лукашенко віддасть своїй армії наказ наступати, білоруси можуть повстати. Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в інтерв'ю "24 каналу", передають Патріоти України.

"Білорусь не вступить у війну. Вони не зможуть нічого зробити. 10 БТГ, які вони мають, в рази гірші від російських, які українці успішно знищували. Можливо, Росія спробує відкрити новий фронт з Білорусі за допомоги власних сил. Але це будуть свіжомобілізовані сили, а не ветерани", - заявив американський генерал.

Годжес висловив сумнів, що з Білорусі може прийти якась серйозна загроза: "Лукашенко робить те, що має, щоб утримати якусь видимість незалежності. Я вірю в те, що він знає - якщо він пошле свої війська на війну з Україною, то всередині самої Білорусі почнеться повстання. Не думаю, що білоруси мають хоч якесь бажання битися проти українських сил".

На його думку, з Білорусі росіяни можуть хіба що запускати ракети та дрони. "Наземний наступ ви побачите. За ситуацією слідкує не лише українська розвідка, але й американська і британська. Не буде якимсь сюрпризом, якщо вони почнуть стягувати сили. Думаю, що напад маловірогідний", - заявив Годжес.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...