Американський військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ почнуть новий контрнаступ

ЗСУ необхідно багато часу - для того, щоб перегрупуватися, поповнити запаси боєкомплекту і особовий склад, а також спланувати майбутню великомасштабну контрнаступальну операцію. Про це йдеться в колонці директора Інституту сучасної війни у Вест-Пойнті (США) Ліама Коллінза для порталу "Новий час", передають Патріоти України.


Як каже він, ЗСУ знадобилося півроку, щоб масовано перейти в контрнаступ на позиції російських окупантів. "Одна з причин — те, що Україні довелося чекати кілька місяців прибуття на її бази обіцяної західної допомоги. На мій погляд, істотним фактором є тривалий термін, необхідний для планування великих контрнаступів і розміщення постачання, обладнання і сил", — розповів він.

Як пише Коллінз, те, що українська армія проводила контратаки в Харківській і Херсонській областях по черзі, говорить − сил для одночасних великомасштабних контратак у Києві поки не вистачає.

"Україні потрібен час, щоб перегрупуватися, переоснаститися і спланувати свою майбутню великомасштабну операцію. Таким чином, здається розумним, що доведеться почекати щонайменше від 30 до 45 днів, а то й більше, перш ніж вона буде готова до наступного контрнаступу, який відбудеться в розпал зими", — говорить він.

Коллінз нагадав - атакувати взимку вкрай непросто, але пересування по бездоріжжю навесні майбутнього року може для ЗСУ стати вкрай проблематичним - і в цьому російські окупанти вже переконалися під час свого вторгнення "Здається розумним зробити висновок, що Україна, можливо, захоче почати свій наступний контрнаступ, поки земля ще замерзла, а бойовий дух російських військ знаходиться на найнижчій позначці з моменту вторгнення", — підсумував фахівець.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...