Американський виробник дронів-камікадзе AeroVironment передасть Україні для боротьби з РФ 100 безпілотників

Американська компанія AeroVironment передасть Україні 100 безпілотників Quantix Recon. Українських захисників також проінструктують, як ними користуватись, передають Патріоти України.

Як сказано в заяві на сайті компанії, ця допомога надається безкоштовно і буде надіслана вже цього тижня. Головний виконавчий директор AeroVironment Вахід Навабі підкреслив, що підтримувати народ України у боротьбі з російською агресією – велика честь для них.

Безпілотники Quantix Recon не піддаються впливу радіочастотних глушників, тому здатні залишатися непоміченими для супротивників та проводити точну та швидку розвідку."Використовуючи корисну розвідувальну інформацію, зібрану Quantix Recon, оператори можуть швидко планувати та перевіряти місії, щоб захистити українські сухопутні сили від небезпеки", – зазначають у компанії.

Завдяки повністю автоматизованому управлінню польотом, Quantix Recon може обстежити до 1,6 квадратних або до 20 погонних кілометрів за 45-хвилинний політ на одній батареї.

Зазначається, що передача цих безпілотників не є частиною тієї допомоги, яку США надають Україні офіційно від імені держави.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...