Американці оприлюднили переваги, котрі отримає штурмовик ВПС США A-10 Warthog

Одним з найбільш важливих нововведень є впровадження в склад комплексу нових бомб GBU-39.

Американський штурмовик A-10 Warthog, який знаходиться в процесі отримання нових крил, отримає або вже отримав ряд поліпшень, включаючи нову зброю, поліпшену кабіну і нову систему нашлемної ініціації. Про це повідомляє naked-science.ru з посиланням на Combat Aircraft, передають Патріоти України.

“Поліпшення є частиною більш широкої програми. Вона покликана зробити штурмовик сучасним літаком, здатним знищувати танки, навіть попри те, що протиповітряна оборона найбільш небезпечних з військової точки зору супротивників стала смертоносною, як ніколи”, – пише видання.

Одним з найбільш важливих нововведень є впровадження в склад комплексу нових бомб GBU-39. За даними Combat Aircraft, літак тепер може нести до 18 таких боєприпасів, що теоретично дозволяє йому вражати до 18 різних цілей за один бойовий виліт.

Основна перевага GBU-39 – малопомітність, що ускладнює відбиття масованого удару такими засобами за допомогою зенітних ракетних засобів. Раніше застосовувати такі бомби навчили деякі інші бойові літаки ВПС США, включаючи винищувачі-бомбардувальники F-15 Strike Eagle.

Додаткові удосконалення A-10 будуть містити поліпшення нашоломної системи Scorpion, що дозволить набагато швидше і ефективніше виявляти наземні цілі. Крім цього, оновлення може торкнутися систем зв’язку – штурмовик, можливо, буде застосовувати нову систему Link 16 для обміну інформацією з іншими підрозділами. Для того щоб було легше керувати складним авіаційним комплексом, в кабіну запропонували встановити один великий дисплей замість множини.

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...