Американці відступають: "Талібан" захопив частину аеропорту в Кабулі

Бойовики терористичного угрупування "Талібан" повідомили про захоплення частини аеропорту в Кабулі. Контроль над "двома-трьома" входами в аеропорт перейшов від американських військових талібам, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Представник "Талібану" Білал Карімі також заявив, що військовослужбовці США покинули "три важливі зони" кабульського аеропорту. Тепер вони перебувають під контролем талібів.

Лише "дуже мала частина" аеропорту контролюється Сполученими Штатами, зазначають таліби.

У свою чергу американське командування повідомило 28 серпня про початок евакуації своїх вісь з аеропорту Кабула. На цей час вивозиться обладнання. Про це в суботу, 28 серпня, повідомив .

"Ми почали відходити", - заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, не уточнивши, скільки американських військових США залишається в Кабулі.

Генерал Хенк Тейлор додав, що військові США контролюватимуть аеропорт до закінчення місії.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...