"Американці вкрай знахабніли": Медведєв із запізненням відреагував на інцидент із дроном MQ-9 Reaper, але спробував погрожувати

Заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв два дні думав, як відреагувати на ситуацію з американським безпілотником, збитим російськими Су-27 над Чорним морем 14 березня. В результаті він заявив про те, що Чорне море нібито є "частиною території" РФ, на яку "поширюється суверенітет" держави-окупанта. Не обійшлося без традиційних для Медведєва образ на адресу американців та завуальованих погроз збивати літаки з посадовими особами США. Про це експрезидент РФ написав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

В уявленні Медведєва не існує жодних міжнародних конвенцій, що дозволяють американцям проводити операції в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, тому що "американці зруйнували Договір відкритого неба, який давав право на військові інспекції". Натомість, заявив заступник секретаря Радбезу РФ, весь світ має керуватися положеннями Повітряного кодексу Росії, оскільки вона окупувала український Крим і привласнила собі повітряний простір над Чорним морем.

"Внутрішнє законодавство тільки формується. Але Повітряний кодекс оперує термінами "заборонені зони" та "зони з обмеженнями". Так, відповідно до статті 15 ВК встановлюються заборонені зони, небезпечні зони (райони полігонів, вибухових робіт тощо), зони обмежень польотів повітряних суден та інші встановлені для здійснення діяльності в повітряному просторі елементи структури повітряного простору. Це робиться урядом. Безпілотники також повинні дотримуватись цих правил. Особливо в період бойових дій, про що відомо всім користувачам повітряного простору. Тим більше, що момент входу літаком або БПЛА у територіальне море часом важко зафіксувати. А це частина нашої території, на яку поширюється наш суверенітет", – заявив Медведєв.

Далі його геть "понесло": російський чиновник, якого підозрюють у надмірній пристрасті до міцних алкогольних напоїв, знову скотився до образ та завуальованих погроз.

"Загалом, простіше кажучи, американці геть знахабніли (Медведєв використав російське жаргонне слово "оборзели". – Ред.). І церемонитися з ними неправильно. Хоча й контакти військових потрібні, звичайно. Особливо на тлі заяв американських виродків типу сенатора Грема про те, що треба збивати російські літаки. До речі, і з такими тварюками іноді трапляються авіаційні пригоди", – видав майбутній фігурант міжнародного трибуналу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...