Аналітики впевнені, що підстави дійсно є: 34% жителів Польщі бояться наступу російської армії

Польська щотижнева газета Do Rzeczy опублікувала результати соціологічного дослідження в країні, згідно з якими близько 34% поляків реально вірять в напад з боку Росії і бояться його. Опитування було проведене якраз перед початком російсько-білоруських навчань «Захід 2021», зазначають Патріоти України.

34 відсотки респондентів впевнено заявили про те, що російська армія може напасти на Польщу. З тих, хто відповів ствердно, 8% заявили, що навіть не сумніваються в тому, що рано чи пізно це станеться. Ще 35% опитаних підкреслили, що практично виключають можливість нападу російської армії. При цьому 11% респондентів твердо заявили про те, що абсолютно в це не вірять і вважають, що Росія в принципі не може напасти на Польщу. При цьому соціологи підкреслили, що опитували поляків різного віку і соціального статусу, з різними політичними поглядами.

Американський журналіст Януш Бугайські припустив, що Росія дійсно готується до військового протистояння з Польщею. У статті для видання Washington Examiner, журналіст нагадав, що Росія проведе навчання «Захід 2021», і вони покликані продемонструвати військову готовність цієї країни і змоделювати зіткнення з сусідніми країнами.

Журналіст нагадав, що спільні російсько-білоруські навчання стартують вже у вересні. За його словами, білоруська і російська армії репетирують збройні конфлікти проти Польщі і прибалтійських держав. При цьому експерт зазначає, що говорить саме про ці країни, а не про Україну. Він звернув увагу на те, що останнім часом відносини між Росією і Польщею різко погіршилися. Він упевнений, що у Москви і Варшави абсолютно різні погляди та інтереси, оскільки Росія намагається підпорядкувати своїх сусідів, а Польща є виключно демократичною державою.
Втім, журналіст не виключає, що спочатку Росія нападе на Україну, через що безпека Польщі опиниться під загрозою. «Напад Росії на Україну або будівництво російських баз в Білорусі поставлять під загрозу безпеку східних кордонів Польщі», - підкреслив американський експерт.

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...