"Аналіз свідчить, що 2014 року було не просто захоплення Криму. Росія готувалася роками": Бурба вказав на фатальну помилку влади

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України у 2016–2020 роках Василь Бурба в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що Росія готувалася до анексії Криму, зазначають Патріоти України.

"Що було – скажу потім. Але як скористалися цим наші вороги, зокрема росіяни, – велике питання. І я вам скажу, це була велика підготовка. Аналіз свідчить, що це було не просто захоплення Криму. Була підготовка, яка тривала роками, щоб захопити не лише Крим, а й Луганськ та Донецьк", – сказав Бурба.

За його словами, це була добре спланована операція проти України, "яка тривала більше ніж два-п'ять років". "Ви пам'ятаєте, впроваджувалися російські громадяни у всі органи влади [в Україні]", – наголосив Бурба.

Він вважає, що Україна "проспала Крим", зокрема, не звернула належної уваги на те, що Росія роздає громадянство жителям півострова. "Це наша помилка, і ми за це поплатилися", – сказав Бурба. Гордон запитав, чи було "ганебне здавання" Криму Росії зрадою найвищого керівництва України.

"Коли я 2016 року очолив ГУР, мені було цікаво подивитися всі архіви ГУР, починаючи з 2013–2014 років. Звичайно, я був здивований. Ми говорили, що ми проспали, не побачили, але деякі моменти, якщо правильно робити аналіз, хороший аналіз, – у військовій розвідці все це було. Відносно все, звісно. Чи це було здавання? Є кримінальна справа, мене в ньому допитували. Я маю свою думку. Але, вибачте, Кримінальний процесуальний кодекс на першому місці, тож я мовчу", – відповів Бурба.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...