"Аналоговнет" у дії: Окупанти випадково впустили на територію РФ вже вісім авіабомб тільки з початку 2024 року

Лише з початку 2024 року російські військові літаки впустили на території своєї країни вже вісім авіаційних бомб.Про це розповіло видання The Moscow Times, передають Патріоти України.

Як повідомляється, останній на сьогодні випадок аварійного сходження боєприпасу стався у Бєлгородській області.

Так, 18 лютого росіяни випадково скинули на село Солоти фугасну авіабомбу ФАБ-250, після чого там було евакуйовано 150 місцевих жителів.

Крім того, 28 січня два снаряди такого ж типу впали в районі хутора Постніков Корочанського району та села Стрілецьке Бєлгородського району.

А вже наступного дня, 29 січня, ФАБ-250 впустили у Валуйському міському окрузі в районі вулиці Східна.

«Перед цим ФАБ-250 знаходили на території Бєлгородської області 21 січня. Вона впала на дамбу в районі хутора Іонівка, частково пошкодивши конструкцію… Ще дві аналогічні авіабомби було виявлено в мікрорайоні Улітка на початку січня, після масштабного обстрілу Харкова», — нагадали журналісти.

Перший же подібний випадок у 2024-му стався вже 2 січня у селі Петропавлівка Воронезької області. Тоді внаслідок недбалості російських військових постраждали четверо місцевих жителів, а також було повністю зруйновано дев’ять будинків, ще близько сотні зазнали різноманітних пошкоджень.

При цьому подібні випадки відбувалися у прикордонних з Україною регіонах РФ і минулого року.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...