"Аналоговнєт": Окупанти почали ставити корабельні гармати на бронетехніку через гострий дефіцит озброєнь

"Аналоговнєт": окупанти почали ставити корабельні гармати на бронетехніку

Гострий дефіцит озброєнь в російській армії знайшов новий прояв. Росіяни почали встановлювати корабельні гармати на бронетранспортери, прагнучи підвищити їхню бойову міць, передають Патріоти України з посиланням на видання Defense Express, яке спеціалізується на збройовій тематиці.

Так, днями в Z-пабліках з'явилися знімки легкого бронетранспортера МТ-ЛБ зі встановленою на ньому корабельною зенітною установкою 2м-3. Один чіткий знімок такого "шушпанцера" було зроблено десь на ремонтній базі. На другому менш якісному знімку зображені відразу два таких "франкенштейна", – причому на платформі рухомого залізничного ешелону.

Скільки таких монстрів встигли породити російські ремонтно-відновлювальні бази, поки не ясно. Другий знімок натякає, що це може бути не приватною ініціативою знизу, а цілком системною практикою, схваленою в Міноборони РФ.

Defense Express зазначає, що поява подібного роду виробів підтверджує гостру нестачу бронетехніки в армії окупантів. "Виробництво та відновлення серійних машин не встигає за втратами. І ніяких інших варіантів, окрім початку виробництва "шушпанцерів" у РФ немає", - кажуть експерти зі зброї.

Також наголошується, що корабельні зенітки 2М-3, які росіяни додумалися поставити на легкий БТР, стріляють рідкісними снарядами калібру 25-мм. Вони не використовуються в сухопутних силах зовсім, та й на флоті теж мало поширені. "Тобто питання забезпечення цих "шушпанцерів" боєприпасами потребує додаткових зусиль", – зазначає видання.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...