"Анексія не зійде РФ з рук": Шольц зробив нову заяву про війну в Україні та попередив Путіна

Оголошена президентом РФ Володимиром Путіним часткова мобілізація свідчить про те, що він не може досягти всіх своїх цілей в Україні. Про це заявив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц і запевнив, що Німеччина продовжить надавати допомогу Україні, передають Патріоти України.

За словами Шольца, головний промах російського президента Путіна полягає в тому, що окупанти зіткнулися з потужним опором українців. Це привело їх до низки невдач. Водночас Шольц підкреслив, що важливу роль у війні відіграє міжнародна допомога Україні, зокрема, від Німеччини.

"Перш за все, ця ескалація показує, що Путін не реалізує свої плани. Він не домігся того, що планував в Україні. Він зазнав невдачі через опір українців, а також через дуже велику військову і фінансову підтримку, надану Україні друзями і союзниками, зокрема, Німеччиною", - сказав Шольц в ефірі телеканалу Tagesschau.

Канцлер вважає, що важливо не допустити ескалації між Росією й НАТО. "Ми завжди робили нашу підтримку дуже всебічною, але в той же час стежили за тим, щоб між Росією та НАТО не було ескалації. І це саме той шлях, яким ми будемо продовжувати йти", - сказав канцлер ФРН.

За словами Шольца, країні-агресору не повинна зійти з рук спроба привласнити собі тимчасово окуповані території України шляхом проведення фейкових "референдумів". "Ми не визнаємо бутафорських референдумів, які зараз плануються. Росії не повинна і не зійде з рук спроба привласнити собі частину сусідньої країни", – розповів Шольц.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...