"Антонов" викотив з ангару свій перший військово-транспортний літак нового покоління: На церемонії був міністр оборони (фото, відео)

У вівторок, 28 грудня, державне підприємство "Антонов" показало військово-транспортний літак Ан-178-100Р. Літак передали для проведення наземних і льотних випробувань, зазначають Патріоти України.

На церемонії викатки літака був міністр оборони Олексій Резніков.

"Україна демонструє свою обороноздатність завдяки синергії, об'єднаним зусиллям. Сьогодні на цій церемонії присутні представники профільного парламентського комітету, командування Збройних сил, керівництво Укроборонпрому, заводу і ми як Міністерство оборони.

Ця синергія і є запорукою нашої з вами точної перемоги, і це буде не лише три таких літаки, а більше", - сказав Резніков.

Ан-178-100Р - літак нового покоління, який створили на базі сучасних інформаційних технологій.

Літак можуть використовувати для перевезення особового складу, доставки озброєння і легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, для транспортування вантажів.

Може перевозити до 100 осіб, які потребують медичної евакуації, до 86 парашутистів.

У програмі Ан-178-100Р беруть участь більше ніж 30 українських підприємств, які виготовили 177 видів комплектуючих виробів для цього літака. В обладнанні задіяні також іноземні постачальники з ЄС, США, Канади.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...