"Антонов" звинуватив заступника очільника "Укроборонпрому" у зв’язках з ФСБ і шпигунстві на користь Росії

Заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки Роман Забарчук, люстрований прокурор та родич кремлівського високопосадовця, безпідставно отримав доступ до секретних документів ДП "Антонов". Про це на прес-конференції в "Укрінформі" повідомив представник ДП "Антонов" Віталій Купрій, екс-народний депутат Верховної Ради України, зазначають Патріоти України.

Цей захід став відповіддю на розслідування "Радіо Свобода" щодо махінацій на наземному обслуговуванні літаків Antonov Airlines. Проте перетворився на "напад" на топ-менеджмент "Укроборонпрому".

Стосовно Романа Забарчука з 35:50 (слід зазначити, що Віталій Купрій декілька разів обмовився з іменами, проте після завершення прес-конференції попросив це виправити)

"Забарчук, заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки знаючи про обставини розкрадань на перевезеннях у ДП "Антонов" жодного разу не звернувся до правоохоронних органів.

Водночас у квітні цього року на ДП "Антонов" надійшов лист від "Укроборонпрому" щодо проведення перевірки. Водночас, як мені особисто повідомив очільник держконцерну Юрій Гусєв, йому про цей захід відомо не було. В результаті визначені самим Романом Забарчуком люди отримали внутрішні документи ДП "Антонов" з обмеженим доступом", - повідомив Віталій Купрій.

Роман Забарчук, заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки
Роман Забарчук, заступник гендиректора ДК "Укроборонпром" з безпеки

Також він заявив, що Роман Забарчук - це люстрований прокурор. Під час, так званої, "руської весни" він виконував обов’язки прокурора Миколаївської області, і не надав санкції на арешт жодного сепаратиста та громадянина РФ.

Віталій Купрій - представник ДП "Антонов", нардеп VIII скликання
За словами представника ДП "Антонов", рідний дядько посадовця "Укроборонпрому" - Забарчук Євген Леонідович. За часів СРСР він закінчив Вищу школу КДБ, з 2006 року обіймав посаду заступника генерального прокурора РФ, з 2011 - заступник керівника апарату уряду РФ. З 2020 року - заступник міністра юстиції РФ.
Забарчук Євген Леонідович - заступник міністра РФ, за словами Купрія, дядько заступника очільника ДК "Укроборонпром"
"Роман Забарчук всупереч посадовим інструкціям, самостійно веде розслідування, без санкцій з боку очільника та Наглядової Ради "Укроборонпрому", починає перевірку діяльності "Антонова" та отримує доступ до всіх подробиць виконання "Антоновим" контрактів в тому числі і з НАТО. І тепер де ця інформація може опинитися, у родича в РФ?", - заявив Віталій Купрій.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...