"Антиколомойська рука" Зеленського - "король української контрабанди": Журналісти з'ясували, хто координує стосунки "слуг" з Ахметовим

Бізнесмен Ілля Павлюк, котрогго називають "королем української контрабанди", зокрема екснардеп Георгій Манчуленко, приймає у своєму офісі нардепів "Слуги народу" і людей олігарха Ріната Ахметова. Напередодні важливих голосувань у Раді офіс координатора перетворюється на справжній "прохідний двір" та місце "поломництва" представників правлячого режиму, а сам бізнесмен частий гість Банкової. повідомляють Патріоти України з посиланням на Bihus.info.

"Схоже, офіс Павлюка став "місцем зустрічі, яке не можна змінити". За пів години ми зафіксували тут автомобіль компанії Ахметова і кількох нардепів "Слуги народу". До речі, після візитів "людей" олігарха в офіс "куратора" Павлюка народні депутати так званої "групи Павлюка" голосували за законопроєкт щодо руди, який був вигідний Рінату Ахметову; заблокували законопроєкт зі змінами до бюджету, який був невигідний для Ахметова; голосували за бюджет тільки після того, як туди додали виплати за "зеленим" тарифом Ахметова", - зазначають журналісти.

Бізнесмен Павлюк курирує слуг народу і приймає людей Ахметова, - Bihus.info 01
Бізнесмен Павлюк курирує слуг народу і приймає людей Ахметова, - Bihus.info 02
Бізнесмен Павлюк курирує слуг народу і приймає людей Ахметова, - Bihus.info 03

З 24 листопада журналісти почали помічати, що офіс Іллі Павлюка регулярно відвідують щонайменше п’ятеро депутатів "Слуги народу" (за різними даними, загалом так звана "група Павлюка" складається з приблизно 30 народних депутатів "Слуги народу"). Візити відбувалися і безпосередньо перед голосуванням Верховної Ради за бюджет на наступний рік.

Також журналістам вдалося зафіксувати регулярні візити самого бізнесмена в Офіс президента. Він був там і в суботу, 28 листопада, під час зустрічі керівників ОП, прем’єра і голів парламентських фракцій. Зустріч, за словами голови Верховної Дмитра Разумкова, була присвячена пошуку голосів за законопроєкт щодо вирішення Конституційної кризи.

За словами журналістів, Павлюк має давні і тісні зв’язки з командою Володимира Зеленського. Під час президентських виборів Павлюк належав до умовної групи "Регіони" в штабі тоді ще кандидата Зеленського. Разом з Олександром Корнієнком ("Слуга народу") та Сергієм Трофімовим (ексзаступник керівника ОП) Павлюк займався координацією регіонального активу Зе-команди.

"Тоді Павлюк постійно контактував також із низкою майбутніх кандидатів від "Слуги народу", які згодом пройшли до парламенту. Жодної офіційної посади Ілля Павлюк не отримував, але його ім’я регулярно згадувалось у ЗМІ в контексті впливу на частину депутатів Верховної Ради", - йдеться в матеріалі.



Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...