"Антикремлівська коаліція народилася": Резніков спрогнозував Росії розпад на різні країни

Росія завершить своє існування розпадом на різні країни. Вже в найближчі кілька років на її території почнуть звучати заклики до суверенітету. Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю британській газеті The Times.

Він зазначив, що зараз розпадаються навіть старі союзи президента країни-агресорки Володимира Путіна з Угорщиною та Казахстаном.

Резніков нагадав, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підтримав західні санкції проти РФ і відмовився визнавати її територіальні претензії. У відповідь він отримав торговельну війну з Москвою, кульмінацією якої стало закриття ключового трубопроводу для казахської нафти.

"Я впевнений, що в найближчі кілька років ми побачимо низку закликів до суверенітету на території Росії. Російська Федерація закінчить своє життя як різні країни – Татарстан, Башкортостан тощо", – спрогнозував міністр оборони України.

Крім того, Резніков додав, що недавнє відведення українських сил із Сєвєродонецька та Лисичанська було тактичною втратою, необхідною для порятунку життів, а не стратегічною поразкою. За його словами, демократичний світ об'єднався, щоб перемогти Росію і ця війна нарешті покладе край її імперії.

"Ми впевнені, що антикремлівська коаліція народилася. Наші партнери в Лондоні, Вашингтоні та інших столицях вкладають у нас не лише гроші, а й очікування своїх людей, що ми маємо змусити Кремль програти. Ми повинні разом перемогти в цій війні", – підкреслив Резніков.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...