Апетити ростуть. Не тільки три населені пункти: У Росії зізналися, якого розведення сил на Донбасі хочуть

У Москві радіють першим крокам із розведення сил і засобів на Донбасі. Проте вважають, що вони є маленькими, натомість, слід домогтися розведення військ по всій лінії зіткнення. Про це на спільній з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером прес-конференції заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, інформує низка росЗМІ, передають Патріоти України.

Це лише три невеликих пункти, а ми хочемо домогтися розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення і, звичайно ж, припинити порушення режиму припинення вогню, – заявив він.

Окрім того, Лавров нагадав: домовленість про розведення війсь у Станиці Луганській, Петрівському та Золотому була досягнута ще понад 3 роки тому на саміті "нормандської четвірки".

"З того часу всі ці роки за "режиму Порошенка" створювалося враження, що він хоче не розводити сили і засоби, а розводити світову світові спільнотою Він всіляко вигадував вправні причини, які відсували початок найперших кроків з розведення сил і засобів. З приходом президента Зеленського ситуація дійсно змінилася", – додав Лавров.

Глава російського МЗС також уточнив, що у Золотому все ще залишаються "ультрарадикали". Водночас, він висловив сподівання: " Зеленський, як верховний головнокомандувач, забезпечить виконання своїх наказів".

Розведення сил на Донбасі: як відбувається?

  • 30 червня у ОБСЄ повідомили, що як українські воїни, так і бойовики завершили розведення військ на узгодженій ділянці в Станиці Луганській. У результаті відбулися демонтаж передових фортифікаційних споруд і розмінування, також бойовики прибрали кілька бетонних блоків на ділянці розведення.
  • 1 жовтня Президент України Зеленський розповів, що на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовились про початок розведення військ у селі Петрівське на Донеччині та місті Золоте на Луганщині.
  • У Золотому розведення сил розпочалося о 12:00 29 жовтня та має тривати 3 доби;
  • розведення відбувається з обох сторін – на один кілометр від позицій;
  • На черзі Петрівське. За словами Зеленського, там розведення військ має початися 4 листопада.


"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...