"Аплодисментів не дочекається": Зеленському пообіцяли "болючі стусани" від Путіна (відео)

Роман Безсмертний нагадав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель незабаром залишає свій пост, а президент Франції Еммануель Макрон більше стурбований майбутніми виборами.

Переговори щодо Донбасу в "нормандському форматі", на яких наполягає президент України Володимир Зеленський, вигідні президентові Росії Володимиру Путіну. Про це заявив експредставник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

На думку українського дипломата, зараз "не той випадок, коли можна сидіти на лавочці й обговорювати питання". Безсмертний нагадав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель незабаром залишає свій пост, а президент Франції Еммануель Макрон більше стурбований майбутніми виборами, ніж міжнародною обстановкою.

"Ви можете говорити з Меркель і Макроном про що завгодно. Меркель "іде з базару", Макрон іде на вибори і результат незрозумілий. Які гарантії може дати канцлер Меркель? Вона от-от не буде канцлером. Які гарантії може дати президент Макрон? Жодних. А от Путін свого доб'ється. Як тільки сядуть за стіл і подивляться в очі, стане зрозуміло, що Європа "сидить" на газовій голці. І Меркель, і Макрон будуть дуже слухняні", – наголосив він.

На питання, чому тоді Зеленський так активно наполягає на переговорах "нормандської четвірки", дипломат відповів: "Це дуже легко, це дуже добре читається. Володимир Олександрович – актор. Актор гарний, актор, якому аплодували. Йому хочеться оплесків".

"Але треба розуміти, що від Путіна, і навіть Макрона і Меркель, будуть стусани, і дуже болючі. Аплодисментів не буде. Дані певні обіцянки. У політиці прийнято – сказав, хоч щось зроби в цьому плані. Але поки що тут ситуація дуже погана. Крім того, що відвели війська і зробили чергові випробування для України, дискредитували і деморалізували армію, досягнень тут дуже мало", – зазначив Безсмертний.

Джерело: Обозреватель

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...