Араби та Ізраїль нас врятують? Вітренко привідкрив таємницю "альтернативних" поставок газу в Україну, якщо Москва заблокує нашу "трубу" (відео)

Вітренко розповів про можливі альтернативні джерела поставок газу

У «Нафтогазі» опрацьовують варіанти альтернативних поставок газу в Україну. Про це глава правління компанії Юрій Вітренко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, зазначають Патріоти України.

«Крім того, все-таки невелика таємниця, але ми зараз опрацьовуємо і альтернативні поставки газу (в Україну, – ред.) фізичні, не тільки з європейського ринку, не тільки з традиційних джерел… Не секрет, що і коли я був в.о. міністра енергетики, я мав зустрічі в деяких країнах Близького Сходу на найвищому рівні. Пан Зеленський тоді приїжджав. Зустрічалися на найвищому рівні», – розповів Вітренко.

Він наголосив, що не хоче називати конкретні країни.

«Тому що після того, як ми про щось домовляємося, ми знаємо, що телефонують російські «таваріщі» і кажуть: ні-ні-ні, ні в якому разі з Україною не працювати! Туди телефонують. «Ви обираєте» і так далі. Тому зараз ми це трохи тримаємо в таємниці. Ми розуміємо, що це така таємниця відносна. Але навіть просять, умовно кажучи, наші партнери вже з того регіону, зі східного регіону...» – зазначив глава правління «Нафтогазу».

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...