Арахамія розповів, чому "слуги" так стрімко полюбили Китай

Партнером номер один для України сьогодні є Китай, зближення з ним дає дуже позитивний ефект для економіки. Про це в ефірі програми "Велика п'ятниця" на телеканалі "Україна 24" розповів глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, повідомляють Патріоти України.

На питання, чи може демонстрація зближення з Китаєм бути натяком для США, що необхідно збільшити підтримку України, "слуга народу" відповів: "Я вважаю, що це трошки маніпуляція. В Україні мало людей знають, що за останні три роки Китай - торгово-економічний партнер України номер один, як з імпорту, так і експорту. Обсяг, який вони генерують, 15,4 млрд доларів - це більше, ніж весь імпорт-експорт з ЄС і іншими країнами. Якщо у нас є економічний партнер, з яким ми вже торгуємо на повну, чи повинні ми з ним партнерствувати? Або повинні робити якусь блокаду через те, що щось не подобається американцям або комусь ще?".

Як зазначив Арахамія, "дуже важливо вирівняти всі відносини з Китайською Народною Республікою, тому що це партнер номер один". "Навіть збільшення обсягів на 10% дає дуже крутий ефект для внутрішньої економіки. Друге. Наприклад, партнер номер один для США із сусідніх країн - це Польща. За останні три роки вона отримала кілька мільярдів доларів від КНР як інвестиції в інфраструктурні проекти. Ніхто ж не говорить, що це "зрада" партнерства з США. Якщо говорять про гроші - це нормально, всі гроші беруть, будують", - заявив нардеп.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...