Арахамія розповів, як і чому "слуги" забиратимуть у Разумкова депутатський мандат

"Слуга народу" позбавить Разумкова депутатського статусу, якщо він не буде виконувати обіцянки партії на виборах. На таку сентенцію сподобився Давида Арахамії на брифінгу для преси.

Арахамія заявив, що партія не розглядатиме можливість позбавлення депутатського мандата Разумкова, якщо він буде виконувати обіцянки з передвиборчої програми "Слуги народу".

Пряма мова Арахамії: "Ми будемо дивитися, яким чином пан Разумков, – його ж обирали виборці "Слуги народу", – якщо він буде діяти в межах тих обіцянок, які "Слуга народу" надавала своїм виборцям, і ми як партія будемо це відчувати, тоді він буде в "безпечній зоні". А якщо навпаки – тоді, напевно, "небезпечно".

При обранні головою Верховної Ради у вересні 2019 року Разумков написав заяву про вихід з фракції, адже голова ВРУ має бути позафракційним. Проте наразі він залишається членом політичної партії "Слуга народу".

Що цьому передувало:

  • Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає можливим позбавлення Разумкова мандату, але, за його словами, "потрібно зважати на морально-етичні, політичні та юридичні питання"
  • Арахамія уже заявляв журналістам 7 жовтня, що юристи партії досліджують можливість початку процедури позбавлення Разумкова представницького мандата. Проте партія ще не визначилась, чи хоче позбавити його депутатського статусу.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...