Арешт майна Порошенка: "Всім учасникам переслідування опозиції доведеться відповісти - втекти, як у 2014-му не вийде", - Ар’єв

Незаконне рішення Печерського суду про арешт майна п’ятого Президента, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка – це дежавю часів Януковича. Про це заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв, зазначають Патріоти України.

“Те, що відбулося зараз, повне дежавю, що ми вже це бачили за часів Кучми і Януковича. Суддя Бортницька, до речі, притягалася до дисциплінарної відповідальності Вищою Радою правосуддя і загалом має таку репутацію – вона продовжувала для Андрія Антоненка “Ріфмастера” перебування під вартою. Тобто там послужний список такий, який достатньо чітко і зрозуміло свідчить, що саме проти тих, хто захищав Україну, вона і використовує своє положення судді”, – говорить Ар’єв.

Ми маємо абсолютно аналогічне повторення тих саме подій, коли слабкий президент, який ставить понад усе питання власної помсти, використовує ручну прокуратуру, ручне слідство і ручне правосуддя для того, щоб розправлятися з опонентами.
Володимир Ар'євНародний депутат фракції Європейська Солідарність

“Але відповідальність буде і політична, і юридична, для тих, хто організовує цькування лідера опозиції. Коли справа дійде до ЄСПЛ, те, що тут є політичний мотив, так само враховується у справах ЄСПЛ. Я абсолютно впевнений, що ЄСПЛ точно винесе правосудне рішення на відміну від Печерського суду, а всім учасникам переслідування опозиції доведеться відповісти. І я абсолютно впевнений, тому, що в 2014-му, коли декому вдалося втекти, більше не буде”, – резюмує Ар’єв.

Як відомо, Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента України, лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка.

Співголова фракції “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко розцінює це як “політичні репресії проти опозиції і її лідера, вибіркове правосуддя, залякування і тиск”.

Нагадаємо, Петро Порошенко прокоментував чергову сфальсифіковану підозру. За його словами, замість того, щоб об’єднатися і спільно протистояти загрозі російського вторгнення, Офіс президента продукує новий серіал “про державну зраду”, мета якого – втримати обвал рейтингу влади.

Раніше секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу “ЄС” Олександр Турчинов заявив, що чергова сфабрикована за вказівкою Зеленського справа проти п’ятого президента, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка перетвориться на фарс, так само як і всі попередні.


Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...