"Арест российских граждан не соответствует духу братских союзнических отношений": МЗС Росії вимагає відпустити заарештованих у Білорусі бойовиків "Вагнера"

Москва наполягає, що її наймані вбивці затримані під "надуманим приводом". Відкидає звинувачення затриманих у веденні незаконної війни на Донбасі, як і українське громадянство частини з них

Російська Федерація наполягає на якнайшвидшому звільненні заарештованих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії "Вагнера". Москва заявляє, що затримання росіян не відповідає "духу братських союзницьких відносин", зазначають Патріоти України.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії за підсумками зустрічі з послом Білорусі Володимиром Семашко.

Повідомляється, що на зустрічі особливу увагу приділили затриманню 33 громадян Росії. Російська сторона заявила, що арешт було здійснено нібито під надуманим приводом. Крім того, Москва підкреслює, що не збирається втручатися у внутрішні справи Мінська.

"Наполягаємо на об'єктивному розслідуванні білоруськими партнерами в тісній взаємодії з російськими колегами всіх обставин події і якнайшвидшому звільненні затриманих російських громадян", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що серед заарештованих у Білорусі бойовиків "Вагнера" можуть бути люди з подвійним громадянством, які воювали проти українських військових на Донбасі.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...