Арестович назвав основну проблему України у війні проти Росії

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, що головною проблемою України у війні проти Росії є брак піхоти, яка їде на бронетехніці під прикриттям і забезпечується потужним артилерійським вогнем. В інтерв'ю Наталії Мосейчук Арестович сказав, що саме бронетехніки не вистачає для початку контрнаступу ЗСУ, передають Патріоти України.

"У чому головна проблема цієї війни для України? Не вистачає піхоти, яка їде на бронетехніці під прикриттям і забезпечується потужним артилерійським вогнем. З артилерійським вогнем ми більш-менш поправили ситуацію. А сьогодні Польща передала наступну партію "крабів". Це дуже якісна гаубиця. Скільки - не говорять. Але оскільки вони повинні передати 58 в цілому, я думаю, що десяточок якийсь передали",-поінформував Арестович.

Він пояснив, що це радикально змінює ситуацію на фронті. "Але головна проблема, в чому досі переважають росіяни, – це піхота на броньованій техніці. Тому що вона – головний засіб війни. Ми багато говоримо про HIMARS, і це дуже важливо насправді, воно радикально змінює ситуацію на полі бою. Але все ж все вирішує сидить на бронетехніці піхота і просувається з артилерійським вогнем потужним. І якщо з артилерійським вогнем у нас все більш-менш, то піхоті не вистачає бронетехніки. Саме тому провідні військові експерти світу говорять про бронетехніку. Це дійсно потреба номер один", – підкреслив Арестович.

Він також нагадав, що Франція зобов'язалася передати Україні бронетехніку, Канада вже передає. За словами радника керівника ОП, це нагальна потреба, яку партнери зрозуміли.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...