Є три сценарії: Арестович розповів, коли і як ЗСУ можуть вибивати російських окупантів з України

Українська армія буде готова перейти у повноцінний контрнаступ у другій половині липня або на початку серпня. До цього часу має надійти достатня кількість важкого озброєння, щоби почати звільняти території від російських окупантів, передають Патріоти України.

Таку думку висловив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю DW. "Лише після того, як зброя надійде у достатній кількості, щоб ми сформували щонайменше 4-5 повноцінних бригад, які зможуть перейти у наступ. За темпами – це друга половина липня чи серпня", – вважає він.

За його словами, якщо Україна отримає хоча б два дивізіони систем дальнобійної реактивної артилерії HIMARS та M270 MLRS, то військам РФ вкрай важко буде проводити наступальні операції.

"Якщо дадуть менше – правила гри зміняться на нашу користь, але Росія буде здатна продовжувати наступати, хоча буде їм набагато болячіше це робити, будуть величезні втрати, що також добре, тому що час грає на нас. Третій варіант – нам дадуть їх стільки, що ми зможемо не просто стримувати росіян, а проводити контрнаступ на багатьох напрямках", – сказав Арестович.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: