Арестович підтвердив оточення угруповання росіян на Херсонщині та поділився подробицями

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович підтвердив взяття в оточення угруповання російських військ у Херсонській області в районі Високопілля. Про це він розповів під час прямого ефіру з Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

"Ми частково взяли Ольгине і майже повністю Потьомкіне. Це два населених пункти праворуч і ліворуч від Високопілля. Там по суті повторення Іловайська для російських військ, тому що там приблизно понад тисячу бійців з озброєнням і військовою технікою. Вони знаходяться в тактичному оточенні, вчора була спроба їх прориву звідти, була припинена нашим вогнем, вони повернулися назад і знаходяться на 3/4 в оточенні з вогневим контролем єдиного виходу", - говорить Арестович.

За його словами, російське командування деморалізоване тим, що відбувається в Херсонській області. Все це Арестович називає наслідком успішної роботи HIMARS та інших озброєнь. Він додав, що росіяни, за непідтвердженими даними, просили на тактичному рівні "зелений коридор" для виходу з оточення.

"Ситуація дзеркальна Іловайську. Російське командування в Іловайську віроломно порушило домовленість, розстріляло наші війська. У нас є дуже велика спокуса поховати їх усіх у цьому котлі. Але, по-перше, ми воюємо не так, як росіяни, не порушуємо наше слово. По-друге, я думаю, що високогуманні ЗСУ просто запропонують їм здатися. Це буде найкращий вихід для них - здатися, здати озброєння і техніку, залишитися живими. Це війна і цяцькатися ніхто не буде. Ми не надамо коридор. Якщо вони не заходять здатися, доля їх буде вирішена", - запевнив Арестович.

За його словами, росіяни, які здалися в полон, можуть поповнити "обмінний фонд". Арестович також повідомив, що в окупантів виникли проблеми на півдні Херсонщини, в районі селища Давидів Брід. За його словами, там ЗСУ перерізали одну з доріг, що "турбує" росіян. На завершення теми радник глави ОПУ також привітав ворожі війська з першим "котлом" у цій війні.

Оточення росіян під Херсоном - деталі

Раніше сьогодні військовий експерт Олександр Коваленко повідомив, що біля села Високопілля в Херсонській області російські окупанти потрапили в котел і вимагають організувати "зелений коридор" для виходу з оточення українських захисників.

За даними The Insider, в результаті контрнаступу ЗСУ оточені до двох тисяч російських військових. "Зелений коридор" для виходу з оточення запросили три російські батальйонні тактичні групи, в тому числі рота спецназу і танкова, повідомили журналісти.

В ОК "Південь" розповіли, що проводять потужну операцію на півдні України, результати якої всіх здивують.


Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...