В окупантів побільшало проблем: Арестович поділився міркуваннями, чому прямо зараз не варто боятися нападу Білорусі

Білорусь намагається ухилитися від участі у війні максимально, Олександр Лукашенко маневрує. Про це заявив радник голови ОП Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Путін змусив Лукашенка перекинути не тільки війська до кордону з Україною, а й два батальйони відправити в район Сувалкського коридору. "Вони маневрують військами, вдають приховану мобілізацію. Але ми бачимо, що за майже три місяці вперше відкрили білоруський повітряний простір - завдають ударів по нас. З іншого боку, Росія вивозить посилено з Білорусі боєприпаси, тому що у них (росіян - ред.) вони закінчуються. Якщо вони за добу випускають 45 тисяч снарядів, такими темпами навіть РФ не може воювати. А якщо ти збираєшся напасти, то навряд чи будеш вивозити (боєприпаси - ред.), які зазвичай ввозяться", - сказав Арестович.

Водночас він зазначив, що сигнали суперечливі: "Наша розвідка говорить, що навіть якщо білоруси захочуть напасти, це мінімум кілька тижнів на підготовку, на приведення військ у бойову готовність. Питання: що вони будуть робити на кордоні, після того, як перетнуть? І чи буде у них така ж мотивація відчайдушно боротися за путінські інтереси?". "Вони дуже не хочуть втягуватися, тому що розуміють, що рішення незворотне", - припустив Арестович.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...