Арестович пояснив, навіщо російським військам острів Зміїний - є два варіанти

Після низки втрат на острові Зміїний у Чорному морі Росія продовжує спроби відновити там свої позиції. Перетворивши локальні бої за острів у справжню битву, російське командування влаштовує на Зміїному нову Чорнобаївку. Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін Live".

Він назвав дії військ РФ щодо Зміїного безумством з військової точки зору. Арестович пояснив, навіщо російським військам острів Зміїний. Він їм потрібен для висадки десанту."Є думка, що затоплена "Москва була важлива своїм ППО. Виходить що цей острівець на траверзі до Одеси і на траверзі до дельти Дунаю забезпечує ППО, деяке прикриття. Питання, а для чого там ППО? Наприклад, щоб маневрували російські кораблі. Варіантів два – або десант на Одесу, або десант на вихід на Придністров'я. Але це безумство з військової точки зору", – сказав Арестович.

Він пояснив, чому так вважає: "Тому що в Одесу вони не висадяться. Одесу захищає відомий наряд сили військ, артилерія. Вони ж намагалися, закінчилося все трупами на одеських пляжах. Висаджувати десант під ударами української авіації, артилерії, механізованих частин- – це дуже безумна витівка. Що стосується десанту на Придністров'я, то це ще більше плече, ніж на Одесу". Арестович вважає, що наразі звільняти Зміїний ЗСУ немає сенсу, в противному разі він перетвориться вже на нашу Чорнобаївку.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...